StotterCafé Rotterdam 13 december 2018

Op donderdag 13 december was er weer een StotterCafé. Zoals verspreid via onze Facebook en de website stottercafe.eu hebben we deze avond ingevuld met een talentenshow en een pub quiz. Tegen onze verwachting in trok de avond slechts 6 bezoekers, maar desondanks was een gezellige en geslaagde avond. Het programma werd geopend met een ‘Hallo allemaal’ van Tom en een ‘Goedenavond allemaal’ van Pieter, waarna er werd gestart met de talentenshow.

Tom is tijdens zijn studie gestart met het maken van filmpjes van allerlei projecten en activiteiten. Het maken van filmpjes beschouwt hij als een leuke hobby voor in de avonduren en de weekenden. In het afgelopen jaar is hij ook gestart met het maken van videoverslagen van de door Demosthenes georganiseerde activiteiten. Zo heeft hij recent een video gemaakt van het verenigingsweekend in Oktober. Bij de vereniging zijn ze erg blij met dit initiatief. De video zag er dan ook erg mooi uit en gaf een duidelijk beeld van het weekend. Ook heeft hij zich tijdens zijn studie ontwikkeld in het maken van animatie filmpjes met 3D modellen. De voorbeelden die hij daarvan liet zien zagen er ook erg leuk uit.

Kim wilde graag iets over haar hobby vertellen. Kim verzamelt namelijk barbiepoppen, ze vertelde enthousiast over hoe haar liefde voor deze poppen is ontstaan en dat haar collectie inmiddels uit enkele honderden unieke poppen bestaat. Ze had ook een paar barbies meegenomen en bracht met haar verhaal de aanwezige Nicole terug naar haar jeugd. Alle aanwezige vonden Kim haar verhaal erg leuk en we zijn blij dat ze haar hobby heeft willen delen met ons.

Vervolgens was het tijd voor de pub quiz met de aan stotterende gerelateerde vragen. De organisatie dacht van te voren dat de vragen wat aan de eenvoudige kant waren, maar de zaal bleek ze moeilijker te vinden dan verwacht. De aanwezige Elle startte sterk met zijn antwoorden op vragen als wanneer de vereniging Demosthenes is opgericht en waarde afkorting VHV, de naam van het eerste verenigingsblad, voor staat. Toen we aankwamen bij de vragen over de bekende Nederlanders begon Kim aan haar inhaalactie. Maar uiteindelijk is de appeltaart welverdiend gewonnen door Nicole die de antwoorden wist op vragen als wat de hoofdkenmerken zijn van afasie en hoe het spraakcentrum van de mens heet.

Het programma werd afgesloten met Levend Vier op een Rij. Bij dit spel is het de bedoeling om als eerste vier opeen rij te krijgen op een formulier waarbij de hokjes zijn ingevuld met vragen als; ‘Heeft geen broers of zussen’ , ‘Heeft de McGuire therapie gevolgd’ , ‘Doet aan fitness’. Hierbij was het dus de bedoeling iemand in de zaal te vinden die hieraan voldoet, door elkaar ernaar te vragen. Vanwege de geringe opkomst was het vinden van een vier op een rij wel wat lastiger, maar het is een leuke afsluiter gebleken.

Na dit ‘officiële’ gedeelte washet tijd voor het gezellig samenzijn. Al met al een zeer geslaagde avond die een vervolg zal krijgen op 24 januari en 7 maart. Over de invulling van deze avonden hoort u zo spoedig mogelijk. Heeft u ideeën, dan mag u deze delen via de mail of door deel te nemen aan de StotterCafé groepsapp (+31657219400).

Met vriendelijke groet,

Pieter Groen Tom Wittebrood