Ameland Adventurerun – 13 december 2018

In het weekend van 13 december is een groepje stotterende hardlopende fanatiekelingen er flink tegen aan gegaan tijdens de Ameland adventure run waarbij zij zich ingeschreven hebben voor de 10 kilometer en deze afstand binnen het uur hebben gelopen.

We kwamen de vrijmiddag aan op Ameland na onze reis voor een deel gezamelijk afgelegd te hebben.  Het huisje dat we op het eiland gehuurd hadden zag er prima uit waarna we gezamelijk de boodschappen voor het weekend in huis gehaald hebben waaronder natuurlijk een flinke hoeveelheid pasta voor de nodige koolhydraten.

Vervolgens hebben we het de eerste avond gezellig gemaakt met een kaartspelletje. De zaterdag ochtend zijn we gestart met fietstochtje en een strandwandeling waarna we ons gingen opmaken voor het hardlopen. Die zaterdag was het flink koud met maar één graad op thermometer, daar heb je met het hardlopen geen last van maar op de fiets naar de start toe was het wel even doorzetten.

De editie dit jaar was druk bezocht met zo’n 2000 deelnemers op de 10 kilometer. Natuurlijk super leuk maar aan de start wel even lastig omdat onze tempo wat hoger bleek dan dat van de gemiddelde deelnemer. Toen we eenmaal ons plekje hadden gevonden in de stoet was het wel flink genieten. Het parcour was erg afwisselend met stukken door het dorp , de bossen, de duinen en ook nog zeker een kilometer over het strand.

Na het in ontvangst nemen van de welverdiende medaille zijn we nog een uurtje in Nes gebleven in de blije mensenmassa die daar aan het napraten was over het hardlopen. Vervolgens zijn we terug gegaan naar het huisje om ons voor te bereiden op de heuse afterparty die ons beloofd was. Die bleek wat tegen te vallen en dat samen met een snijdende wind heeft ons doen besluiten om terug naar het huisje te gaan. Daar hebben we de avond doorgezet en zijn we op tijd naar bed gegaan na deze inspannende dag.

Op de zondag zijn we een groot dagdeel gaan fietsen en wandelen om Ameland verder te verkennen. Opnieuw de kou getrotseerd maar met veel mooie foto’s en video’s als resultaat.

Ameland is een ontzettend mooi eiland en een prima plek om er met een groep een gezellige tijd te hebben. Na het succes van de Ameland adventurerun zijn we van plan alle Waddeneilanden aan te doen en hopen meer mensen binnen onze verenigings hardloop groep te verwelkomen.

Geschreven door Tom Wittebrood