StotterCafé Rotterdam 24 januari 2019

Hallo allemaal!

Op donderdag 24 januari 2019 was er weer een StotterCafé. Ditmaal hadden we regisseur Sophie van de Pol uitgenodigd om haar recente korte fictie film ‘Fucking Cola’ te vertonen. Al vlug na half 8 bleek de opkomst groter te worden dan enige opkomst in de geschiedenis van het StotterCafé Rotterdam. Tegen achten waren we met een groep van 25, was het al flink gezellig in het Café en was het tijd te starten met het programma.

Na een gezamenlijke en verwelkomende ‘Hallo allemaal’ van Pieter en Tom introduceerde Pieter onze gast Sophie van de Pol aan het publiek en gaf Sophie een korte introductie van haarzelf. Vervolgens werd de film gestart, deze werd groot geprojecteerd op een scherm waardoor de film erg goed tot zijn recht kwam.  De film gaat over de stotterende tiener Stef. Op de verjaardag van zijn oma wil hij graag over zijn studie vertellen, maar komt hij niet aan het woord. Hier is hij helemaal klaar mee en laat tot ieders verrassing ditmaal wel van zich horen! Meer willen wij inhoudelijk niet over ‘Fucking Cola’ schrijven omdat het een uitstekende en duidelijk sprekende film is die gezien moet worden door iedereen met een stotter of die belangstelling heeft voor stotteren!  De film zal binnenkort tegen een prijs van 5,- te downloaden zijn.

Dat het een uitstekend geregisseerde film is werd door het gehele publiek beaamd. Onze gast Berry zei zelf ook  de voor hem nog bekende spanning te ervaren op de momenten dat Stef in de film flink aan het stotteren was. Hieruit blijkt hoe goed Stef (Joes Brauers) het stotteren en de daarbij horende spanningen wist te imiteren.

Vervolgens ging het interview met Sophie van start. Van te voren zijn er 25 vragen opgesteld om Sophie ons veel te laten vertellen over zichzelf in het kader van haar beroep als filmmaker en over hoe ‘Fucking Cola’ tot stand is gekomen. Mede door het enthousiasme waarmee Pieter de vragen stelde en Sophie zijn vragen beantwoordde was het erg leuk om naar te kijken en te luisteren. ‘Fucking Cola’ is een film waar veel kleine details in zijn verwerkt die je niet direct zullen opvallen en de film extra interessant maken om meerdere keren te bekijken.

Na het afronden van het interview is er tijd ingepland voor Valerio Rapicavoli om zijn talent en excellente creatieve vaardigheden met ons te delen. Dit had hij graag al willen doen tijdens de vorige editie maar was toen helaas verhinderd. Valerio is in staat tot het maken van prachtige en verbazingwekkend realistische tekeningen waarvoor hij voornamelijk gebruikt maakt van grijstinten. Hij vertelde dat hij zich deze vaardigheden zelf had aangeleerd en al op jonge leeftijd met zijn oma aan het tekenen was. Nu, tegen de 20 jaar, is hij klaar om zelf tekencursussen te gaan geven en neemt hij tegen betaling opdrachten aan.

Vervolgens werd het hoofdprogramma afgesloten met Levend Vier op een Rij. Bij dit spel is het de bedoeling om als eerste vier op een rij te krijgen op een formulier waarbij de hokjes zijn ingevuld met vragen als; ‘Heeft geen broers of zussen’ , ‘Heeft de McGuire therapie gevolgd’ , ‘Is buiten Europa geweest’. Hierbij was het dus de bedoeling iemand in de zaal te vinden die hieraan voldoet, door elkaar ernaar te vragen. Met de ruime opkomst was het spel veel leuker dan tijdens de introductie ervan tijdens de vorige editie en blijkt het een erg leuke afsluiting van een programma.

Na dit ‘officiële’ gedeelte was het tijd voor het gezellig samenzijn. Al met al een zeer geslaagde avond die een vervolg zal krijgen op 14 of 21 maart. Over de invulling van deze avonden hoort u zo spoedig mogelijk. Heeft u ideeën, dan  mag u deze delen via de mail of door deel te nemen aan de StotterCafé groepsapp (+31657219400).

Met vriendelijke groet,

Pieter Groen Tom Wittebrood

Vind ons op:

Facebook            StotterCafé Rotterdam

Website              stottercafe.eu